Thursday, December 21, 2006

Χαρούμενα Χριστούγεννα


Christmas on the Island of La Grande Jatt
Originally uploaded by _mpd_.

Ήθελα κάτι να γράψω για τα Χριστούγεννα.
Μου ήταν σχεδόν αδύνατο.
Κατ’ αρχήν γιατί ποτέ δεν κατάφερα να περιγράψω με λόγια όλη την αγάπη που θα ‘θελα να υπάρχει στον κόσμο. Ο ακοίμητος ρομαντικός «Ρομπέν των πολυκατοικιών» μου, κλαίει κάθε χρόνο τέτοιες μέρες. Βασανίζομαι που βλέπω ανθρώπους και ζώα να υποφέρουν. Βασανίζομαι που παρατηρώ τον εαυτό μου στην πνευματική του φτώχεια, να μη μπορεί να σηκωθεί δυο πόντους από τη γη, παρά σέρνεται σαν το σκουλήκι. Καταλαβαίνω κάτι τέτοιες μέρες, γιατί, όσο κι αν λες πως είσαι «αισθηματίας» κι ευαίσθητος, χωρίς πνευματικότητα δεν κάνεις τίποτε. Και κάθε χρόνο οι γιορτές μου, γεμίζουν στολίσματα και ψώνια και γυαλιστερά ρούχα και παπούτσια και βέβαια ακριβά μαγειρέματα, ακριβά όχι μόνο σε υλικά αλλά και σε εργασία. Κι όταν τελειώσουν οι γιορτές, έχω κουραστεί, έχω αποκάνει και νοιώθω πάλι άδεια και λίγο, εσωτερικά, μόνη. Μ’ αυτόν τον τρόπο που όλοι οι άνθρωποι είναι μόνοι. Και καθόλου πιο κοντά δεν έχω έρθει στα μυστήρια του Θεού, μόνο σαν να ‘χω πάει λίγο μακρύτερα.

Σήμερα, ήθελα να βρω κάτι πνευματικό να γράψω. Να σας το χαρίσω μαζί με την ευχή μου, να έχετε ό,τι θέλετε κι εγώ ν’ ανέβω λίγο μισό ποντάκι μόνο από τον κόσμο. Δεν μπορούσα όμως να βρω τίποτε. Και σκέφτηκα να κλέψω κάποιον από σας. Πήγα στο Γιώργο και χωρίς να ζητήσω την άδειά του, σας στέλνω από κει, να διαβάσετε μια

Anonymous said...

Αυτό σκεφτόμουν και εγώ Magica, φεύγοντας από το μπαζάρ των Δρόμων, με λίγα πράγματα και με πολλή αγάπη μπορούμε να είμαστε γελαστοί και πλήρεις. Έτσι, αποφάσισα να μην παρασυρθώ από καταναλωτική φρενίτιδα. Θα μαγειρέψω απλά,ενώ οι μόνες ακριβές αγορές στις οποίες υπέκυψα ήταν τα αγαπημένα μου τυριά και τα κρασιά. Για τα υπόλοιπα προς το παρόν αντιστέκομαι, ελπίζω να μη "λακίσω"...
ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και σε σένα Mαgica, να είσαι πάντα καλά.
Φλο

Anonymous said...

Καλή μου Magica, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Δεν σε ξέρω βέβαια, αλλά μου δίνεις την εντύπωση ότι σκορπάς αγάπη όλο το χρόνο - τι άλλο χρειάζεται κανείς για να σηκωθεί από τη γή; όλα τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες.

Κι ένα πρακτικό θέμα: έχεις αφήσει ανοιχτά εισαγωγικά στο link της γιορτινής ιστορίας <a href="http://xoirovoskos.blogspot.com/2006/12/blog-post_22.html"> και το ποστ σου φαίνεται μισό. Αρκεί να συμπληρώσεις το έντονο και θα φτιάξει.

Καλά Χριστούγεννα με ανοιχτή καρδιά. Να είσαι καλά.
ε.

Γεώργιος Χοιροβοσκός said...

Μ’ αυτόν τον τρόπο που όλοι οι άνθρωποι είναι μόνοι. Και καθόλου πιο κοντά δεν έχω έρθει στα μυστήρια του Θεού, μόνο σαν να ‘χω πάει λίγο μακρύτερα..

Μπρέ, δε ντρέπεσαι να γράφεις έτσι και να στέλνεις τους ανθρώπους απο μένα.

Μια χαρά δακρύζουν κι εδώ με τις ευχές σου!

Γεώργιος Χοιροβοσκός said...

Σήμερα, ήθελα να βρω κάτι πνευματικό να γράψω. Να σας το χαρίσω μαζί με την ευχή μου, να έχετε ό,τι θέλετε κι εγώ ν’ ανέβω λίγο μισό ποντάκι μόνο από τον κόσμο. Δεν μπορούσα όμως να βρω τίποτε. Και σκέφτηκα να κλέψω κάποιον από σας. Πήγα στο και χωρίς να ζητήσω την άδειά του, σας στέλνω από κει, να διαβάσετε μια γιορτινή ιστορία . Μια ιστορία που μ’ έκανε να δακρύσω σήμερα, που φόρεσα τα καλά μου και τις καινούργιες μου χρυσές μπαλλαρίνες κι έφερα δωράκια στα παιδιά του γραφείου και γλυκά για όλους. Και που θα ‘θελα να μην τα είχα ανάγκη όλα αυτά, να μην φοβόμουν να τ’ απαρνηθώ, μόνο να είχα νηστέψει και με καθαρή καρδιά να κοινωνούσα τα Χριστούγεννα. Να είχα το θάρρος να ζητήσω συγγνώμη και να συγχωρέσω.



Ας είναι. Μπορεί του χρόνου να έχω μαζέψει λίγο παραπάνω κουράγιο.

Προς το παρόν, μ’ αληθινή αγάπη, σας εύχομαι ζεστά, αληθινά Χριστούγεννα με τους αγαπημένους και τους φίλους σας γύρω σας, γερούς κι ευτυχισμένους.



Και εις έτη πολλά.

Y.Γ. Αυτά με άφησε το dashboard να γράψω!

hotel iris said...

μαγισσούλα είστε ένα γλυκό πλάσμα, δεν ξέρω πως μπορώ να το εκφράσω διαφορετικά, δεν ξέρω αν υπάρχει γιατρικό για τις μικρές στιγμές μοναξιάς της ψυχής, καμιά φορά αντιδρά έτσι για τους λόγους που μόνο αυτή ξέρει, απλά θα πω ότι είστε μια ψυχή που σκορπά χαρά και που της αξίζει κάθε χαρά. φιλιά

Bad Wolf said...

Εις τα παρελθόντα Χριστούγεννα έχωσα τα δόντια μου σε βουνά από φαγητά,ξέσκισα με μανία δώρα,στόλισα το σπίτι μέχρι σκασμού,τρόμαξα τα 3 γουρουνάκια,μα πουθενά δεν βρήκα χαρα!

Δεν μπορώ να χαρώ με τη λογική του να είμαι χαρούμενος επειδή ψωνίζω,βλέπω ταινίες με ηθικό δίδαγμα και πάω σε ωραία πάρτυ...Δεν μπορώ!

Μπορώ με άλλους τρόπους,όπως το μπαζάρ,ή στηρίζοντας όσους αγαπώ ή δείχνοντας καλοσύνη και σε όσους δεν ξέρω (ακόμη και στα 3 γουρουνάκια!)

Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά!Ότι ποθείς!

peftasteri said...

Με ελκύουν οι ταπεινοί άνθρωποι. Ζουν τα Χριστούγεννα καθημερινά, έτσι μπορώ να 'κλέβω' στιγμές από το μεγαλείο της αγάπης τους και να ξεσκονίζεται έτσι η δική μου σκονισμένη ψυχούλα. Χριστός γεννέθεν καρδιά μου, αλλά εσύ το ξέρεις ήδη!

Anonymous said...

nice share.
-----------
dvdshop88
Lost DVD 1-6
Sex and the City DVD 1-6
Curb Your Enthusiasm DVD 1-7
Bones DVD 1-4
House MD DVD 1-6
Zumba DVD Boxset
Two and a Half Men DVD 1-7
Your Baby Can Read DVD
MI5 DVD 1-8
Walt Disney 172 Discs DVD
Grey's Anatomy Seasons DVD 1-6
One Tree Hill DVD 1-7
Desperate Housewives DVD 1-6
Doctor Who DVD 1-5