Tuesday, June 20, 2006

Μεταφοραί – Μετακομίσεις.















ο γιώργος κι εγώ τα πρώτα χρόνια της γνωριμίας μας


Μια ανεξήγητη στενοχώρια έχω από χτες και την απέδωσα στο PMS, ίσως εμφανώς επηρεασμένη από την Ελένη. Τέλος πάντων, εγώ όταν έχω στενοχώριες παίρνω τηλέφωνο τον ελπήνορα. Η απαλή του φωνή και η τρυφεράδα του, είναι μαλακτικά της ψυχής και πάντα με παρηγορεί. Πάντα με κάνει να πιστεύω ότι είμαι ακουμπισμένη σ’ ένα μαλακό ροζ μαξιλάρι, όταν του μιλάω.

Σήμερα όμως, στα κοφτο-μακαρονάκι-απανωτά –τηλεφωνήματά μας, μ’ έξυσε λίγο. Κάτι μου είπε για τη χαρά και κατάλαβα ότι ναι, η χαρά, η απλή ανεπιτήδευτη χαρά, ο all time classic χαβαλές, και τα μεγάλα τρανταχτά γάργαρα γέλια μου λείπουν πολύ.

Από νησάκι σε νησάκι της ψυχής πηδώντας, έφτασα μέσα σε μισή ωρίτσα να καταλάβω τι μου έφταιγε. Φεύγει ο αδελφός μου από την Αθήνα. Μετακομίζει. Όχι μακριά σε μια σχεδόν γειτονική πόλη, αλλά φεύγει. Ως σήμερα, ζούσαμε σε απόσταση 5 λεπτών με τα πόδια. Αλλά ας τα πάρω από την αρχή.

Ο Γιώργος είναι δυο χρόνια μικρότερός μου. Τον ξέρω όλη μου τη ζωή. Είναι ο κολλητός των κολλητών μου. Δεν ταιριάζουμε σε όλα. Θα έλεγα μάλιστα ότι είμαστε εντελώς διαφορετικοί. Όμως, αυτή η συνενοχή του μοιράσματος. Αυτή η μοκέτα της ασφάλειας και της απόλυτης αγάπης πάνω στην οποία περπατήσαμε 35 χρόνια, μας κάνει να γελάμε με το παραμικρό. Ακόμα και στη δουλειά μας τη σκληρή κι αδυσώπητη και κλέφτρα δουλειά μας, γελάμε. Γελάμε πηγαίνοντας στο εργοστάσιο, γελάμε γυρίζοντας από πελάτες ή πηγαίνοντας σε υπεργολάβους. Γελάμε όταν μας τρώει το άγχος για μεγάλες συμβάσεις, κι όταν κρυφά και συνενοχικά βρίζουμε τον πατέρα μας. Γελάμε, και κοροιδεύουμε τον κόσμο. Κι είναι τόσο λυτρωτικό αυτό το γέλιο και ήταν τόσο δίπλα μου μέχρι σήμερα, που αυτή τη στενοχώρια της αλλαγής, της απώθησα πολύ ως σήμερα. Τόσο που δεν την είχα δει.

Και πόσο ξαφνιαστικό είναι όταν μια λύπη που δεν την ήξερες βρίσκεται στην καρδιά σου. Μια λύπη που λογικά δεν στέκει γιατί η απόσταση είναι μικρή. Γιατί με το αυτοκίνητο είσαι εκεί σε μια ώρα και βουτάς στη θάλασσα. Γιατί, γιατί, γιατί, η λογική έχει απαντήσεις για όλα. Όμως η ψυχή, έχει το δικό της δρόμο κι αυτό είναι πολύ δύσκολος και μακρύς. Κι αναρωτιέμαι πότε είπα τελευταία φορά στον αδελφό μου πόσο τον αγαπάω. Κι αναρωτιέμαι αν το καταλαβαίνει πόσο τον έχω ανάγκη και πόσο ο απλός τρόπος που αντιμετωπίζει την ζωή, είναι το βαρίδι που δεμένο στον αστράγαλο μου με κρατάει σ’ επαφή με την πραγματικότητα. Πως είναι η γείωση που με προστατεύει από του κεραυνούς. Μάλλον δεν του τα έχω πει ποτέ όλα αυτά και μάλλον δεν θα του τα πω γιατί θα με πιάσουν τα κλάμματα και δεν θα μου βγαίνει λέξη.

Γι αυτό τα λέω σε σας. Μήπως κι εσείς δεν κλαίτε τόσο εύκολα κι αποφασίσετε να πείτε στους δικούς σας αγαπημένους, όχι γιατί πλησιάζει ένα τέλος αλλά γιατί αντέχετε και θέλετε, πόσο τους αγαπάτε.
Όσο για μένα, ο Γιώργος μετακομίζει αύριο, που είναι τα γενέθλιά μου. Ίσως αυτό να μου προξενεί λίγο περισσότερη θλίψη, ίσως όμως να είναι κι ένας τρόπος για να συμβάλλει στην ενηλικίωσή μου, που άργησε 19 χρόνια.

9 comments:

Magica de Spell said...

Ναι, είναι πολύ ιδιαίτερη σχέση και για μένα, όπως το ξαναείπα μεγάλη πηγή χαράς, γέλιου κι ασφάλειας.

Julia_Dream said...

Χρόνια Πολλά Μάτζικα! Να είσαι κάλα, αυτή η ευχή μου τα περιλαμβάνει όλα! Εύχομαι καλή αρχή στο νέο ξεκίνημα του αδερφού σου, το οποίο σίγουρα θα είναι για καλό. Μόνο αυτό να σκέφτεσαι, ότι είναι για καλό. Κι εγώ μάλλον θα περάσω κάτι αντίστοιχο σε λίγο καιρό και σε καταλαβαίνω. Ζούμε κάτω απο την ίδια στέγη μόνοι μας 7 χρόνια κ έχουμε περάσει πολλά μαζί.

Να είσαι χαρούμενη γι αυτόν και όλα θα πάνε καλά κ για σένα.

Πολλά γιορτινά φιλιά και Χρόνια Καλά! :-)

Magica de Spell said...

julia_dream, Γλυκό κοριτσάκι με τα γελαστά μάτια, σ' ευχαριστώ πολύ για τις εγκάρδιες ευχές.

Να είσαι κι εσύ καλά.

Bad Wolf said...

Xronia Polla,kalh Magika!

Elpizw h pikra tou xwrismou na apalunthei me kapoio trelo tsimpousi h me opoiondhpote allo tropo theleis na giortaseis ta genethlia sou!

Egw fetos ta giortasa se pub!Prwtotupo!

peftasteri said...

Έλα ρε baby, το λέει και το τραγούδι "όλα τα ίδια αλλάζουνε κι όλο τα ίδια μένουν"...

Η αλλαγή είναι βάλσαμο φιλαράκι, όπως και η αγάπη, που καλύτερα να την αισθάνεσαι, να την μοιράζεσαι και να την δίνεις απλόχερα, παρά να την ξεστομίζεις.

Τα λόγια είναι περιττά, οι πράξεις μετράνε κι από αυτές είσαι φούλ!

Μάκια στα μαγουλάκια και για τα γενέθλια σου εύχομαι ότι επιθυμείς στα πόδια σου να πέσει!

Magica de Spell said...

Λυκάκι, πεφταστέρι,

σας ευχαριστώ πολύ για την αγάπη σας.

Σας φιλώ

Anonymous said...

Cartier enjoys a reputation for selling only the high quality watches and accessories.
http://www.watchestoo.com
replica watches
Men’s watches
Fake watches
watches
IWC
IWC Portofino Automatic IW356307
IWC Portofino Automatic IW356308
IWC Portofino Automatic IW356404
IWC Portofino CHRONOGRAPH IW378302
IWC Portofino CHRONOGRAPH IW378303
IWC Portofino Portfino IW353301
IWC Portofino PORTFINO IW3533-12
IWC Portofino PORTFINO IW353306
IWC Portofino PORTFINO IW353313
IWC Portofino PORTFINO IW356303
IWC Portofino PORTFINO IW356305
IWC Portofino Vintage IW544801
IWC Portofino

Anonymous said...

The Christian Louboutin shoes in the shoes have become very popular in the recent times. These are the designer Christian Louboutin Pumps that are worn by the Hollywood stars widely. But for those who want to get these shoes to walk in style and show off in the public can go for Christian Louboutin Boots that are available at reasonable prices. Christian Louboutin Sandals look very much as the original ones and also have the best quality that one can ask for in the designer or branded shoes.

http://www.abatrans.gr said...

ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΑΝΥΨΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ

Μετακομίζεις εγγυημένη λύση
Θεσσαλονίκη

Aναλαμβάνουμε τη διαδικασία της μεταφοράς-μετακόμισης Της οικοσκευής, της εταιρίας, του γραφείου και λοιπών Επαγγελματικών χώρων, γρήγορα και αξιόπιστα.
Τηλ: 2310 721172 & 6944844287
http://www.abatrans.gr