Monday, October 30, 2006

Δεν έχω λόγια.


Censorship
Originally uploaded by Abbey Wuthrich.

Τι να πω γι' αυτά?.

Μόνο το τσιτάτο του Αινσταίν : Δυο πράγματα είναι απέραντα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. και δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο.

Κι εδώ που μένω, η Ελλάδα με πληγώνει.

6 comments:

Τιπούκειτος said...

Το πίστεψες αλήθεια ότι είμαστε Ευρωπαίοι; Στον τρίτο κόσμο ανήκουμε, κάπου στα βάθη της Αφρικής, ίσως στη Νιγηρία.......

Magica de Spell said...

Μα ξέρεις, Rick, δεν είναι οτι σε κάποιο φανταστικό τόπο αυτής της γης σήμερα δεν ασκείται λογοκρισία. Παντού ασκείται λογοκρισία. Μήπως η Γαλλία του σαρκοζί, έχει καμμιά σχέση με τη Γαλλία του Danton? Όχι βέβαια!

Αυτό που με θλίβει είναι οτι νοιώθω πως καμμιά πατρίδα δε με χωράει.

Τιπούκειτος said...

Η Ελλάδα όλους μας πληγώνει βεβαίως, διότι έτσι την έχουν καταντήσει οι πολιτικάντηδες που μας κυβερνούν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Σε ότι αφορά τη Γαλλία του Σαρκοζί που αναφέρεις, τα πράγματα αρχίζουν να "σκουραίνουν" λίγο. Αν τελικώς ψηφισθεί ο νόμος, σύμφωνα με τον οποίο θα διώκεται όποιος δεν πιστεύει στη γεννοκτονία των Αρμενίων, τότε η ελευθερία του λόγου και της γνώμης πάει περίπατο. Δεν πιστεύω όμως ότι τελικώς θα γίνει κάτι τέτοιο. Η κίνηση αυτή απευθύνεται αποκλειστικά προς τους Αρμένιους που είναι αρκετές χιλιάδες στη Γαλλία.

Serenity said...

Το τσιτάτο του Αινστάιν είναι ό,τι πρέπει. Προσυπογράφω.

Magica de Spell said...

Μα rick μου, σκέψου, οτι ήδη υπάρχουν αντίστοιχοι νόμοι για το εβραικό ολοκαύτωμα. Θέλω να πω, οτι λογοκρισία, ήδη υπάρχει.

Προσβλέπω σε μια κοινωνία, όπου η ελευθερία της έκφρασης θα είναι πραγματικότητα. Προφανώς, δεν θα ζήσω να τη δω, αλλά ελπίζω στη μπλογκόσφαιρα για να την εξασφαλίσει για τα βαφτιστήρια μου.

Serenity, έχεις δίκιο. Σ' ευχαριστώ για τη συμμετοχή.

Τιπούκειτος said...

emotional_anaemia, μου διέφυγε τελείως ότι και για το ολοκαύτωμα ισχύουν τα ίδια!