Monday, July 04, 2005

Η ιστορία του Ιρφάν


irfan
Originally uploaded by emotional anaemia.

Ο Ιρφάν είναι 6 μηνών. Η Αϊσέ είναι 21.
Είναι ο γιος της και είναι η μαμά του.
Αγαπιούνται πολύ και θα ‘θελαν να μπορούν να αγαπιούνται για πάντα.
Όμως το «πάντα» του Ιρφάν, φαίνεται να είναι πολύ μικρό…

Γεννήθηκε με μια δυσπλασία της καρδιάς τόσο σοβαρή που οι περισσότεροι γιατροί στην Ελλάδα αρνούνται να χειρουργήσουν. Η κατάσταση της υγείας του Ιρφάν, χειροτερεύει μέρα με τη μέρα. Διάφορες επιπλοκές επιβαρύνουν το μικρό του σωματάκι και κάνουν όλο και δυσχερέστερη την πρόγνωση για τη ζωή του.

Βρέθηκε επιτέλους ένας γιατρός που μπορεί να προχωρήσει στην επέμβαση στην Ελλάδα. Εχθές ήμασταν στο νοσοκομείο. Ο Ιρφάν έδειξε μεγάλη υπομονή και παλληκαροσύνη. Στο τέλος κουράστηκε από την εξέταση που κρατούσε ήδη μία ώρα. Άρχισε να κλαίει. Μια σταλίτσα μωρό, είναι σκάρτα 4,800 κιλά στους 6 μήνες, ταλαιπωρείται όπως είπε ο καρδιολόγος με πάρα πολλές διαγνωστικές πράξεις χωρίς να έχει υποβληθεί ούτε σε μία θεραπευτική. Μένει ακόμα μία. Πρέπει να γίνει ένας καθετηριασμός που θα ορίσει το ακριβές είδος της επέμβασης. Όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα. Από μας εξαρτάται.

Μπαίνουμε στο αυτοκίνητο να φύγουμε. Η Αϊσέ κλαίει. «Πρέπει να σκεφτώ και το οικονομικό» μου λέει. Η Αϊσέ έχει τελειώσει και την 1η Λυκείου. Τα ελληνικά της είναι πολύ καλύτερα από πάρα πολλά παιδιά της ηλικίας της. «Είχα όνειρα. Να σαραντίσει το μωρό μου και να βρω μια δουλειά. Τώρα δουλεύει μόνο ο άντρας μου και τα χρήματα δεν φτάνουν στο σπίτι. Χρωστάμε ένα νοίκι και προχτές ήρθε δεύτερη φορά η ΔΕΗ και δεν την πληρώσαμε. Με τη δεύτερη φορά το κόβουν, ή με την τρίτη κα Magica?» Το μωρό θέλει φάρμακα. Το μωρό θέλει φαγητό. Το μωρό θέλει νοσοκομείο. Το μωρό πρέπει να ζήσει.

Η βοήθειά σας είναι πολύτιμη. Μπορείτε να την προσφέρετε καταθέτοντας στο λογαριασμό των Δρόμων Ζωής το ποσό που θέλετε. Σ’ αυτή την περίπτωση παρακαλούμε γράψτε το όνομά σας στο καταθετήριο και ενημερώστε μας με ένα mail για την κατάθεση, ώστε να ξέρουμε ότι δεν πρόκειται για άλλη ενίσχυση παρά για δωρεά για τον συγκεκριμένο σκοπό. Εναλλακτικά μπορείτε να αποστείλετε το καταθετήριο με fax στον αριθμό 210 34 11 062 με την ένδειξη : Προς Δρόμους Ζωής – Για τον Ιρφάν. Ο λογαριασμός των Δρόμων Ζωής είναι στην Eurobank και είναι ο εξής : 00260076500200041684 (Για κάθε κατάθεση, ανεξαρτήτως ποσού, θα πάρετε απόδειξη δωρεάς, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην φορολογική σας δήλωση για φοροαπαλλαγή.).

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας,

Εκ μέρους των Δρόμων Ζώης
Magica de Spell

Υ.Γ. Λίγα λόγια για τους Δρόμους Ζωής
Οι Δρόμοι Ζωής είναι αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1996 και έχει κύριους σκοπούς:
• Την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού ατόμων και ιδιαίτερα παιδιών και οικογενειών λόγω φυλετικών, θρησκευτικών ή μαθησιακών ιδιαιτεροτήτων, χαμηλού βιοτικού επιπέδου ή οποιασδήποτε άλλης έλλειψης, υπερασπίζοντας έτσι το δικαίωμα που έχει κάθε άνθρωπος σε μια κανονική ζωή και μια δίκαιη μεταχείριση.
• Την εθελοντική και ανιδιοτελή πνευματική, ηθική και υλική συμπαράσταση σε παιδιά, εφήβους, οικογένειες (και ειδικά μητέρες), που ανήκουν σε ομάδες με πολιτισμικές ή κοινωνικές ιδιαιτερότητες, ώστε να μπορέσουν να αναλάβουν εξ ολοκλήρου την ευθύνη της προσωπικής τους ζωής και των πράξεών τους.
• Την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού, της άγνοιας, της αδιαφορίας, της ημιμάθειας και του κοινωνικού φόβου, προσβλέποντας στην αποκατάσταση της αξιοπρέπειας του ατόμου και την υποστήριξη της προσωπικότητάς του.

Περισσότερα για τις δραστηριότητες και το έργο των Δρόμων Ζωής, μπορείτε να μάθετε στην διεύθυνση : www.dromoi-zois.gr

No comments: